Anzio (Provincie Rome)

Anzio is een klein vissersdorpje ten zuiden van Rome. Vanuit historisch oogpunt is het beroemd aangezien de gealliëerden hier in de Tweede Wereldoorlog aan land kwamen. Ook is het de geboorteplaats van Keizer Nero en de haven van waaruit de veerboten naar het eiland Ponza vertrekken.

Weetjes Anzio

Toeristen Informatie

Het VVV (Ufficio Turistico) van de stad bevindt zich op het Piazza Pia, 2 – 00042 Anzio (tel. +39 069848135).

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Anzio Italië
Anzio

Met de auto uit Rome: U volgt de SS148 en vanaf Aprilia de SR207. Alternatief kunt U de SS7 nemen en dan voor Castelgandolfo afbuigen op de SR207. Mensen die liever langs de kust reizen kunnen vanui Lido di Ostia de SP601 volgen.

Openbaar vervoer uit Rome: Het makkelijkst is eenvoudigweg de trein te nemen vanuit Roma Termini. Een kaartje kost 3,60 Euro en de reis duurt iets meer dan een uur. De FR8 trein tussen Rome en Nettuno stopt ook in de stad, maar is voor de meeste toeristen niet erg praktisch, aangezien hij in Rome enkel in het niet erg centrale station Torricola stopt. Vanaf het metrostation Laurentina (lijn B) is er een erg regelmatige Cotral busverbinding.

Vroege Geschiedenis

Anzio was ooit, in de Romeinse tijd, een belangrijke haven. Het was oorspronkelijk een nederzetting (en zelfs de hoofdstad) van de Volsci‘s, maar in de hoogtijdagen van het Keizerrijk werd het bij uitstek een plek waar de rijkere Romeinen hun villa’s lieten bouwen. Keizer Nero is zelfs in de stad geboren.

Geschiedenis Anzio

Het Huidige Anzio

Ondanks het redelijk roemruchte verleden is de stad niet echt een grote toeristische bestemming. Dat er toch veel buitenlanders (vooral Amerikanen) rondlopen is dan ook vooral te wijten aan het feit dat de gealliëerde troepen er landden toen men Rome wilde bevrijden. Vooral de Engelse Begraafplaats is uiteraard een veel bezochte plek.

Bezienswaardigheden

De meeste buitenlanders die naar Anzio komen zijn Britse soldaten (en familieleden van deze strijders) die aanwezig waren bij de geallieerde landing tijdens de Tweede Wereldoorlog en het militaire kerkhof van de stad bezoeken. Er is ook een museum gewijd aan deze landing, dat zich in hetzelfde gebouw bevindt als het archeologische museum van de stad. Voor gewone toeristen zijn er een aantal ruïnes uit de Romeinse tijd te zien, waarvan de Villa van Nero de bekendste is.

Alle bezienswaardigheden Anzio

Strand

In de zomer kan een bezoek aan Anzio best gecombineerd worden met een visite aan het strand. Hier moet wel bij vermeld worden dat het strand van van de stad niet het mooiste in de omgeving is. Sperlonga, nog iets verder naar het zuiden, is dan een grotere aanrader. Een groot voordeel is wel dat het strand zich op korte loopafstand van het treinstation bevindt.

Anzio, Provincie Roma, regio Latium, Italië

Anzio heeft de volgende deelgemeentes: Anzio Colonia, Cincinnato, Falasche, Lavinio Stazione, Lavinio Mare, Lido dei Gigli,Lido dei Pini, Lido delle Sirene, Pocacqua, Marechiaro, Miglioramento, Villa Claudia. Het adres van het gemeentehuis is Piazza Cesare Battisti 25 – 00042 Anzio. Het kengetal is 06 en de postcode is 00042.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.