Sant’Anastasia al Palatino Kerk Rome

De Sant’Anastasia al Palatino Kerk is een van de oudste kerken in Rome en de eerste die in het oorspronkelijke stadscentrum werd gebouwd. Het is ook de enige kerk in Rome die 24 uur per dag open blijft.

Sant’Anastasia al Palatino Kerk Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza di Sant’Anastasia – Rome (tel. +39 06 6782980). Openingstijden: De hele dag, 24/7. Gesloten: Nooit. Toegang: Gratis. De archeologische overblijfselen onder de kerk kunnen op dit moment niet bezocht worden.

Geschiedenis en beschrijving

Sant'Anastasia al Palatino Kerk Rome
Sant’Anastasia al Palatino Kerk

De heilige Anastasia werd gekruisigd en stierf als martelaar in Dalmatië in het jaar 304 (op 25 december). Volgens een legende is de kerk gebouwd bovenop de ruïnes van het huis van haar man Publio (die op relatief jonge leeftijd gestorven was).

Het werd oorspronkelijk gebouwd tegen het einde van de 4e eeuw, vergroot (in opdracht van paus Leo III) in het jaar 700 en gereconstrueerd onder Sixtus IV (1478).

Onder het onderste deel van de Santa Anastasia kerk bevinden zich de ruïnes van een insula, daterend uit de tijd van het Romeinse Rijk. Een Romeinse insula is te vergelijken met een modern condominium.

De kerk heeft twee klokkentorens. De gevel is ontworpen door Luigi Amigucci en stamt uit het midden van de 17e eeuw.

Het interieur is verdeeld in drie beuken.

Het beeld onder het altaar is van de heilige Anastasia zelf, terwijl het schilderij erboven van Domenichino is en de “Heilige Hiëronymus” voorstelt.

Het plafondfresco verbeeldt het “Martelaarschap van de heilige Anastasia” en is geschilderd door Michele Cerruti.

Piazza di Sant’Anastasia – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.