Santa Maria della Concezione Kerk Rome

Share the joy
  •  
  •  
  •  

De  Santa Maria della Concezione Kerk bevindt aan de rechterkant wanneer men vanaf het Piazza Barberini de Via Veneto in loopt. Deze kerk wordt vaak de Chiesa dei Cappuccini genoemd, omdat ze door Kapucijner monniken beheerd wordt. De in 1624 gebouwde kerk is beroemd vanwege de Kapucijner Crypte, die enkele jaren geleden deel uit is gaan maken van een klein aan de Orde gewijd museumpje.

Weetjes Santa Maria della Concezione Kerk Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di Santa Maria della Concezione is Via Veneto, 27 – 00187 Roma. Openingsuren: 07.00 tot 12.00 en 15.00 tot 19.00 uur. Gesloten: 25 December. Toegang: Gratis.

Geschiedenis

Santa Maria della Concezione Kerk Rome
Santa Maria della Concezione Kerk

De Santa Maria della Concezione Kerk is in 1624 door Antonio Casoni ontworpen. De opdrachtgever was de Kapucijner broeder Kardinaal Antonio Barberini, de broer van paus Urbanus VIII.

De kerk is gebouwd op een aan de familie Barberini toebehorend stuk terrein. De construktie duurde slects enkele jaren.

In 1631 namen de Kapucijners broeders hun intrek in het belendende klooster. (Dit klooster werd in de 19e eeuw gesloopt bij de aanleg van de nieuwe straat. Het klooster dat er nu staat is tussen 1928 en 1933 gebouwd.)

Beschrijving

De dubbele trap die naar het portaal voert is in 1890 gebouwd, om de ingang op één lijn te krijgen met het nieuwe straatniveau. De façade bestaat uit twee niveaus. Deze worden door pilaren in vlakken verdeeld. In het begin van de 20e eeuw is de façade deels met travertijns marmer bedekt.

Het portaal wordt bekroond door het symbool van de Franciskaners (twee armen rond een kruis).

Het interieur heeft een enkel schip. Aan elke kant zijn er vijf met elkaar verbonden kapellen.

Kunstwerken

Bespotte Christus - Santa Maria della Concezione Kerk Rome“De Bespotte Christus” is geschilderd door Gherardo delle Notti (die eigenlijk Gerrit van Honthorst heette).

Zowel het altaarstuk “Transfiguratie van Christus” als de “Dood van de Heilige Franciscus die de Stigmata Ontvangt” zijn door Domenichino geschilderd.

Aartsengel Michael - Santa Maria della Concezione Kerk RomeGuido Reni schilderde “De Aartsengel Michaël Verslaat de Demon”.

Kardinaal Antonio Barberini ligt zelf in de kerk begraven. De inscriptie op zijn tombe (Hic jacet pulvis, cinis et nihil) wordt vertaald als “Hier ligt stof en as en verder niets”.

Ook de tombe van San Felice da Cantelice staat in de kerk.

Er is een doopvont dat versierd is met een bij, het symbool van de familie Barberini.

Via Veneto, 27 – Roma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *