Laatste Nieuws Rome

Share the joy
  •  
  •  
  •  

Op deze pagina kunt U het laatste nieuws lezen dat van belang kan zijn voor toeristen die de komende weken in Rome verblijven. Stakingen en andere eventuele vervoersproblemen, bezienswaardigheden die in de steigers staan, speciale openingen en belangrijke festivals, etc.

Laatste Nieuws Rome

(Nog) Geen Rantsoenering Water in Rome

Tiber RomeEind Juli zag het er al naar uit dat het water in Rome wegens de aanhoudende droogte afgesloten zou worden. Op 1 September is er voor het eerst in ongeveer 4 maanden weer enige regen gevallen. Veel lekken zijn ondertussen gerepareerd, maar uit het Meer van Bracciano, waar het meeste water vandaan komt, kan niet veel meer gepompt worden. Er is aangekondigd dat vanaf 4 September de waterdruk in Rome van 11 uur 's avonds tot 6 uur 's ochtends verlaagd gaat worden. Douche dus overdag, trek de wc zo weinig mogelijk door en sla een aantal flessen water in indien U deze dagen in Rome bent.

Metro lijn A weer geheel geopend

Openbaar Vervoer RomeVanaf 31 Juli tot 31 Augustus 2017 was een deel van metrolijn A in Rome gesloten. Het ging om de haltes tussen Roma Termini en Arco di Travertino. De sluiting was noodzakelijk om de werkzaamheden aan de halte San Giovanni op de nieuwe lijn C mogelijk te maken.  Eigenlijk had men verwacht pas op 3 September klaar te zijn, maar het werk was dus eerder voltooid dan verwacht.

Stakingen Openbaar Vervoer

Strikes RomeIn Augustus zijn er zo weinig mensen in de stad dat openbaar vervoersstakingen in Rome geen enkel effect hebben. Ga ervan uit dat dit in September, wanneer de Romeinen weer terug zijn, zal veranderen. Voorlopig is er nog niks aangekondigd.

3 September 2017 Museums Rome gratis

Colosseum bezoeken met Archeologia Card RomeZoals altijd zijn verschillende museums op de eerste zondag van de maand gratis in Rome. Dit geldt niet voor de privé-museums en ook niet voor de Capitolijnse Musea (die enkel gratis zijn voor residenten). De Vaticaanse Musea zijn sowieso gesloten. Het Colosseum is echter wel gratis.

Duur Pootje Baden in de trevifontein

Trevi - wijken RomeEr zijn tegenwoordig nogal wat toeristen die denken dat het leuk of stoer is om pootje te baden of zelfs te zwemmen in de beroemde Trevifontein. De burgemeester heeft dan ook besloten dure boetes uit te gaan schrijven voor mensen die hierop betrapt worden. Dit geldt ook voor andere fonteinen in Rome.

Mond der Waarheid Gaat Geld Kosten

Mond der Waarheid RomeVanaf September 2016 is het niet meer mogelijk om gratis foto's van jezelf te laten maken met je hand in de Mond der Waarheid. Voor twee Euro mag je niet meer dan één enkele foto laten maken. Men heeft het geld nodig om de Santa Maria in Cosmedin Kerk te restaureren.

Pantheon niet meer gratis

Pantheon - Bezienswaardigheden Wijk Pigna RomeHet is nog niet zover, maar vanaf eind 2017 gaat er een toegangsprijs voor het Pantheon gevraagd worden. Het is nog niet duidelijk hoe dit georganizeerd gaat worden en ook niet hoeveel er gevraagd gaat worden.

Heropening Santa Maria Antiqua Kerk

Santa Maria Antiqua Kerk - Laatste Nieuws RomeTer gelegenheid van de heropening van de Santa Maria Antiqua Kerk is een tentoonstelling georganizeerd met als titel "Santa Maria Antiqua. Tussen Rome en Byzantium". De expositie zal duren van 17 Maart tot 11 September 2016.

Rome In de Steigers

Na een lange restauratie zijn de Spaanse Trappen weer toegankelijk voor het publiek. Op het moment staan er dus geen belangrijke bezienswaardigheden in de steigers, wat een wonder mag heten.

Luneur Amusementspark

Heropening Luneur - Laatste Nieuws RomeNa jarenlang gesloten geweest te zijn gaat het Luneur Amusementspark op 27 Oktober 2016 weer open. Aan delen van het park wordt nog gewerkt, dus kinderen kunnen nog niet van alle attrakties genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *